Matematik

Optimering af funktioner af to variable

18. marts 2021 af Simonste - Niveau: A-niveau

Hej jeg er igang med SRP og har fået stillet spørgsmålet: Opstil multiplikatoren som en funktion af to variable og optimer på denne.

Jeg har så brugt formlen k=((1)/(1-(c*(t-0.463)-m))), hvor jeg sætter t til 0,463 og lader c og m stå som de to variable.

Da jeg skal til at finde stationære punkter for funktionen i nspire får jeg "false"-meddelelsen. Jeg opskriver følgende: solve("partielt afledt med hensyn til x"=0 and "partielt afledt med hensyn til y"=0,x,y) og får så --> false.

Hvad gør jeg forkert eller har jeg misforstået noget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2021 af mathon

Hvilken funktion undersøger du?

Du skriver kun om en formel.


Svar #2
18. marts 2021 af Simonste

Min fejl. Jeg undersøger funktionen: f(x,y)= ((1)/(1-(x*(t-0.463)-y)))

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2021 af mathon

           \small \begin{array}{llllll} f(x,y)=\begin{bmatrix} x(t)\\y(t) \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} ?\\? \end{bmatrix} \end{array}


Svar #4
18. marts 2021 af Simonste

Kan du uddybe?

Svar #5
18. marts 2021 af Simonste

#3

Kan du uddybe?

Skriv et svar til: Optimering af funktioner af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.