Kemi

Basic kemi

21. marts 2021 af Camilla0276 - Niveau: C-niveau

Hvor lang tids iltforbrug for et menneske kan der fås ud fra 100 g NaClO?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2021 af mathon

               \small \begin{array}{lllll}& 2\,NaClO\;\rightarrow \;2\,NaCl\;+\;O_2 \\\\& 100\;g\; NaClO=1.343\;mol\;NaClO \end{array}


Svar #2
21. marts 2021 af Camilla0276

Der er lige lidt mere info: I hvile er menneskets iltforbrug ca. 0,15 - 0,25 L O2/min. Antag temperaturen er 20 °C og trykket er 1 bar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2021 af mathon

               \small \begin{array}{lllll}& 2\,NaClO\;\rightarrow \;2\,NaCl\;+\;O_2 \\\\& 100\;g\; NaClO=1.343\;mol\;NaClO \end{array}

fra din anden tråd 
                               https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2005282#2005287

under samme betingelser
haves 1.1242 mol \sim 27.4 L

her 1.343 mol:
                           \small \begin{array}{lllll} V=\frac{1.343\;mol}{1.1242\;mol}\cdot \left(27.4\;L \right ) \end{array}

Regn selv ud, hvor lang tid O2'en "rækker".


Skriv et svar til: Basic kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.