Matematik

Opgave 13 - Binomialfordeling

23. marts 2021 af Audioholic - Niveau: B-niveau

Hejsa derude

Jeg vil egentlig bare høre, om min besvarelse af opgave 13 er korrekt og fyldestgørende nok?

Opgave samt besvarelse er vedhæftet.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Opgave 13.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2021 af AMelev

b) Du skal angive det kritiske område. Du angiver kun de kritiske værdier.
Og så skriver du, at du aflæser dem - hvor? Hvis det er et eller andet sted i tabellen, skal du klippe det ud og indsætte som dokumentation.

c) Du skriver, at 79 er uden for det kritiske område. Det må jo betyde, at det er i acceptområdet, og så accepteres H0. 


Svar #2
13. april 2021 af Audioholic

b) Hvordan angiver man det kritiske område? 
c) Det er en fejl. 79 er indenfor det kritiske område, da det er statistisk signifikant, og de kan derfor forkaste nulhypotesen. Er det korrekt at sige?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2021 af AMelev

Det kritiske område er {0,1,.....81}


Svar #4
13. april 2021 af Audioholic

Og vel også {119, 120.....134} eller hvordan?

Er c) korrekt?


Svar #5
13. april 2021 af Audioholic

Så er det korrekt at sige, at det kritiske område er {0,1,.....81, 119......134} ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2021 af AMelev

#4 Hvordan kom du frem til 134? Men ja, jeg var ikke obs på, at det var en dobbeltsidet test, da jeg svarede.

#5 Helt korrekt skrives det som foreningsmængden af de to kritiske områder.
K = {0,1,.....,81}  {119,......,600} 


Svar #7
13. april 2021 af Audioholic

#4 Jeg kan se i tabellen, i GeoGebra, at alt efter 134 er 0, derfor gik jeg ud fra, at man kun skal skrive til 134, men det er måske mere korrekt at skrive op til 600 eller hvordan? 
#5 Tak skal du have.

Vedhæftet fil:Opgave 13.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2021 af AMelev

Nej, de er kun afrundet til 0 med den anvendte nøjagtighed - her 4 dec. nøjagtighed.
Det er teoretisk muligt at få fx 400 seksere. P(X = 400) = 2.0·10−163, så sandsynligheden er der, den er bare meget ("usandsynligt") lille. 
Desuden er det, du ser på i tabellen P(X = ...), men det er jo P(X ≥ ...), der skal vurderes i forhold til signifikansniveauet P(X ≥ 135) = 0.0001.


Svar #9
13. april 2021 af Audioholic

Okay, mange tak for afklaringen. 


Skriv et svar til: Opgave 13 - Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.