Matematik

Vektorer og geometri i rummet

24. marts 2021 af susi546 - Niveau: A-niveau

Hej, kan i hjælpe mig med den her opgave. I må gerne vise mig beregning men også forklare hvordan man gør:) forstår især ikke (d til (h

I et koordinatsystem i rummet med begyndelsespunkt O er der givet fire punkter A( 6,0,0 ) 0 , B( 0,8,0 ) , C( 0,0,12 ) 12 og T( 22,12,8)

a) Bestem en ligning for den plan α , der indeholder A, B og C

b) Gør rede for, at A er projektionen af T på α.

c) Bestem koordinatsættet til projektionen Oβ af O på den plan β , der indeholder A, B og T.

d) Bestem koordinatsættet til projektionen Pβ af punktet P( 10,10,20) på β

e) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem α og linjen l, der går gennem Q( 6,8,10.5) og har r  = <1 1 1> som retningsvektor

f) Gør rede for, at α og β er ortogonale.

g) Rumfanget V af tetraederet ABCT kan findes ved hjælp af formlen V =1/3hG , hvor h er afstanden fra T til grundfladen ABC, og G er arealet af grundfladen. Bestem V.

h) Der er to kugler med radius 29 , der har α som tangentplan i røringspunktet R( 0,8,0). Bestem for hver af de to kugler koordinatsættet til centrum.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2021 af janhaa

a)

AB = [-6, 8, 0], AC = [-6, 0 ,12]

n = AB x AC = [96, 72, 48] = 24*[4, 3, 2]

\alpha: 4(x-6)+3y+2z=0\\ \alpha: 4x+3y+2z=24\\


Skriv et svar til: Vektorer og geometri i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.