Matematik

nogen der kan hjælpe mig med matematik?

24. marts 2021 af katpat1 - Niveau: A-niveau

Hej nogen der kan hjælpe mig?:)

I et koordinatsystem i rummet med begyndelsespunkt O er der givet fire punkter:

A( , 6 0, ) 0 , B( , 080, ) , C( , 0 0, ) 12 og T( , 22 12, ) 8 .

a) Bestem en ligning for den plan α , der indeholder A, B og C.

b) Gør rede for, at A er projektionen af T på α .

c) Bestem koordinatsættet til projektionen Oβ af O på den plan β , der indeholder A, B og T.

d) Bestem koordinatsættet til projektionen Pβ af punktet P( , 10 10, ) 20 på β .

e) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem α og linjen l, der går gennem Q( , 6 8, . 10 5) og har r  = 1 1 1 som retningsvektor.

f) Gør rede for, at α og β er ortogonale.

g) Rumfanget V af tetraederet ABCT kan findes ved hjælp af formlen V h = G 1 3 , hvor h er afstanden fra T til grundfladen ABC, og G er arealet af grundfladen. Bestem V.

h) Der er to kugler med radius 29 , der har α som tangentplan i røringspunktet R( , 080, ). Bestem for hver af de to kugler koordinatsættet til centrum.

Takk!<3


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2021 af AMelev

a)

Bestem \overrightarrow{AB} og \overrightarrow{AC}
Bestem normalvektoren til planen \vec n=\overrightarrow{AB}\times \overrightarrow{AC}
Indsæt i planens ligning.

b) Vis at \overrightarrow{AT}\perp \alpha \Leftrightarrow \overrightarrow{AT}||\vec n

Jeg er GODNAT nu, men se, om du ikke kan finde svar i vedhæftede fil - ellers spørg videre.

Vedhæftet fil:Rumgeometri.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2021 af mathon

Dine punktkoordinater er ikke éntydige.


Skriv et svar til: nogen der kan hjælpe mig med matematik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.