Matematik

Vektorer

25. marts 2021 af signehansen02 - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg håber, der er en der kan hjælpe!

Ved ebbe er en strand 15 m bred, og vandoverfladen danner en vinkel på 5 grader med sandet. Fra ebbe til flod stiger vandet 0,6 m. Beregn strandens bredde ved flod. 

Tusind tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2021 af mathon

Den del af stranden x der kommer under vand når der ef flod er givet ved 
sin(5°) = (0.6 m) / x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:IMG_20210325_103902.jpg

Svar #3
25. marts 2021 af signehansen02

Super super, perfekt! Tak!

Nu forstår jeg det meget bedre. 

Så jeg skal bare løse ligningen: sin(5°) = (0.6 m) / x??


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2021 af janhaa

#3

Super super, perfekt! Tak!

Nu forstår jeg det meget bedre. 

Så jeg skal bare løse ligningen: sin(5°) = (0.6 m) / x??

x = 0,6/sin(5o) = 6,88 (m)


Svar #5
25. marts 2021 af signehansen02

Tusind tusind, mange tak skal du have!!

Så strandens bredde ved flod er = 6,88 m??


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2021 af mathon

Så strandens bredde ved flod er = (15 - 6,88) m = 8.12 m


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.