Matematik

En eksponentiel funktion har halveringskonstanten 10,5. Bestem funktionernes grundtal.

25. marts 2021 af mathilde12345678999 - Niveau: A-niveau

Hej jeg ved ikke hvordan jeg skal løse disse 2 opgaver som lyder: 

En eksponentiel funktion har halveringskonstanten 10,5. Bestem funktionernes grundtal.

og 

En eksponentiel funktion f har fordoblingskonstanten 12,5 og f(3)=122.
Bestem f(8).

Jeg ville virkelig sætte pris på noget hjælp. Gerne hurtigst muligt :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2021 af mathon

                           \small a=\left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{10.5}}


Svar #2
25. marts 2021 af mathilde12345678999

mange tak for hjælpen! 

ved du noget som spørgsmål 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2021 af mathon

                          \small \small \begin{array}{lllll}&& f(x)=b\cdot 2^{\frac{x}{X_2}}\\\\&& f(x)=b\cdot \left (2^{\frac{1}{12.5}} \right )^x=b\cdot 1.05702^x\\\\&& \frac{f(8)}{122}=1.05702^{8-3}\\\\&& f(8)=1.05702^{\, 5}\cdot 122=160.98 \end{array}


Svar #4
25. marts 2021 af mathilde12345678999

hej jeg har lige vedhæftet en fil for hvordan det ser ud når jeg laver den i Maple. jeg bliver lidt forvirret når jeg kommer til step nummer 3 og forstår ikke helt hvordan det lige skal tackles. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2021 af mathon

Du har ikke defineret f(x).


Skriv et svar til: En eksponentiel funktion har halveringskonstanten 10,5. Bestem funktionernes grundtal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.