Matematik

Om en eksponentiel funktion f oplyses, at f(3) = 89*og*f(9) and 89*og*f(9) = 406.; Bestem fordoblingskonstanten.

25. marts 2021 af mathilde12345678999 - Niveau: A-niveau

Opgave 232 Om en eksponentiel funktion f oplyses, at 
f(3) = 89 og f(9) = 406.
Bestem fordoblingskonstanten. 

nogle som ved hvordan man regner den her opgave ud? evt. hvilken formel? 

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2021 af peter lind

se dit foregående indlæg med samme emne


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2021 af Quarr

Fordoblingskonstanten:

aT2=2

In(aT2)=In(2)

T2*In(a)=In(2)

T2=In(2)/In(a)

- - -

Ja

 


Svar #3
25. marts 2021 af mathilde12345678999

det forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2021 af Quarr

#3

Se: https://www.regneregler.dk/eksponentiel-funktion-fremskrivningsfaktoren-a

I første link kan du beregne a og b for den eksponentielle funktion.

 Se også: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/fordoblings-og-halveringskonstant

I andet link kan du læse dig til fordoblingskonstant. Jeg ved jo ikke hvad du ikke forstår ved det jeg skriver.

- - -

Ja

 


Svar #5
25. marts 2021 af mathilde12345678999

mange tak! det var nogle gode links


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2021 af Quarr

Så lidt:-)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2021 af AMelev

#0 Øv dig i at bruge din formelsamling. På de sidste sider er der et stikordsregister. Der kan du se, at fordoblingskonstant står på side 19.
På side 19 kan du se, at der er tale om en eksponentielt voksende funkion med forsakriften f(x) = b·ax (97).
Du finder også formler både for a (100), b (101) samt formel (103) for og betydning af (102) fordoblingskonstanten T2.


Skriv et svar til: Om en eksponentiel funktion f oplyses, at f(3) = 89*og*f(9) and 89*og*f(9) = 406.; Bestem fordoblingskonstanten.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.