Kemi

pH i eddike

25. marts 2021 af nannho - Niveau: C-niveau

Hej.

Er der en der kan hjælpe mig med den præcise formel for hvordan, at jeg finder pH i eddike?

Jeg ved, at det er en svag syre og dens pka er 4,76.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2021 af janhaa

need concentration, c:

pH=0,5(pK_a - \log(c))


Svar #2
25. marts 2021 af nannho

Den er ikke oplyst. Det er i forbindelse med et forsøg hvor æg er i eddike

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2021 af janhaa

#2 Den er ikke oplyst. Det er i forbindelse med et forsøg hvor æg er i eddike

ok, you have the formula of pH above...


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2021 af janhaa

if c = 0,1 M, then:

pH=0,5(4,76-\log(0,1))=2,88


Svar #5
25. marts 2021 af nannho

Det er en 5% lagereddike. Kan det fortælle noget?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2021 af janhaa

#5 Det er en 5% lagereddike. Kan det fortælle noget?

yes


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2021 af janhaa

5% means that for 1000 g of vinegar solution there is 50 g de acetic acid. Since molar mass is 60 g so 50/60 gives 0.83 mol/l as a molarity.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2021 af janhaa

so, c = 0,83 M

your acetic acid's pH:

pH=0,5(4,76-\log(0,83))=2,42


Svar #9
25. marts 2021 af nannho

Mange mange tak.

Jeg sidder med en anden opgave jeg er lidt i tvivl om et “kemi” svar på. Hvorfor kan eddike bruges til f.eks. At afkalke kaffemaskiner. Kan du hjælpe mig i den rigtige retning på et svar.

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2021 af janhaa

#9 Mange mange tak.

Jeg sidder med en anden opgave jeg er lidt i tvivl om et “kemi” svar på. Hvorfor kan eddike bruges til f.eks. At afkalke kaffemaskiner. Kan du hjælpe mig i den rigtige retning på et svar.


Descaling with acetic acid
It dissolves the limescale in your machine while it is running through and flushes it out.

CaO + H2O => Ca(OH)2

Ca(OH)2 + 2CH3COOH → Ca(CH3COO)2 + 2H2O

kalk løses opp


Svar #11
25. marts 2021 af nannho

Hej igen

Jeg har siddet og skrevet pH ligningen ind. Jeg får gentagne gange resultatet 1,965. Hvad får jeg gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. marts 2021 af janhaa

#11

Hej igen

Jeg har siddet og skrevet pH ligningen ind. Jeg får gentagne gange resultatet 1,965. Hvad får jeg gjort forkert?

vis hva du har gjort...


Svar #13
25. marts 2021 af nannho

jeg har skrevet pH = 0,5 x (4,76 - log (0,83)) = 1965


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. marts 2021 af janhaa

#13

jeg har skrevet pH = 0,5 x (4,76 - log (0,83)) = 1965

du har trykket feil/forkert

https://www.wolframalpha.com/input/?i=+0.5+*+%284.76+-+log_%2810%29+%280.83%29%29+


Svar #15
25. marts 2021 af nannho

Det har jeg da også. Tak for hjælpen.

God aften :)


Skriv et svar til: pH i eddike

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.