Kemi
Fordampningsentalpi
Hej, jeg kan ikke spotte hvordan jeg griber denne opgave an.
Nogle der kan hjælpe?
Svar #1
27. marts 2021 af Sveppalyf (Slettet)
Prøv at se figuren:

Heraf kan vi se at
ΔsubH = ΔfusH + ΔvapH
Dette giver os
ΔvapH = ΔsubH - ΔfusH
ΔvapH = 716 kJ/mol - 105 kJ/mol = 611 kJ/mol
Svar #2
27. marts 2021 af Mariassssssss
Hvad gør man så hvis man skal beregne smelte entalpien ved 20000 atm?
Svar #4
27. marts 2021 af Mariassssssss
Nej, der ikke givet flere oplysninger. Andet end dem længere oppe i forrige opgave.
Svar #5
27. marts 2021 af Sveppalyf (Slettet)
Er du sikker på at det er smelteenthalpien der bliver spurgt om og ikke smeltepunktet?
Svar #7
27. marts 2021 af Sveppalyf (Slettet)
Clapeyrons ligning:
dp/dT = ΔH/(TΔv) <=>
∫12 dp = ∫12 ΔH/(TΔv) dT <=>
p2 - p1 = ΔH/Δv ln(T2/T1) <=>
T2 = T1 *e(p2 - p1)Δv/ΔH
Specifikt for faseovergange fast→væske:
Tf2 = Tf1 * e(pf2 - pf1)(vvæske - vfast)/ΔfusH
v er det molspecifikke volumen som vi kan beregne:
v = M/ρ
vvæske = 12,0107 g/mol / 2,15 g/cm3 = 5,59 cm3/mol = 5,59*10-6 m3/mol
vfast = 12,0107 g/mol / 2,26 g/cm3 = 5,31 cm3/mol = 5,31*10-6 m3/mol
Så vi finder smeltepunktet Tf,2 ved 20000 atm til:
Tf,2 = (3527+273)K * e(20000 * 101325 Pa - 1 * 101325 Pa)/(5,59*10-6 m3/mol - 5,31*10-6 m3/mol)/(105*10^3 J/mol) = 3820 K = 3547 oC
Skriv et svar til: Fordampningsentalpi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
