Kemi

Hvad er produkterne af følgende reaktioner

02. april 2021 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Hej, Håber det går godt.

Jeg ahr problemer med at kunne se hvad der kommer til at reagere med vand og saltsyre. Jeg ved ikke hvordan mekanismen skal forgå. I b) er det så feks aminen der angribe en hydrogen? Jeg har ingen ide

Vedhæftet fil: produkter.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2021 af janhaa

a)

CH_3C=OCl+KF => CH_3C=OF+KCl


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2021 af janhaa

b)

C_4H_7NO+2H_2O+HCl=>C_4H_8O_3+NH_4Cl


Svar #3
02. april 2021 af Amalie1234324

Så partielpositiv carbon angriber K, og CL forlader, hvor F erstatter pladsen?. Jeg forstår ikke det som du skrev


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2021 af janhaa

c)

benzosyre+SOCl_2+CH_3NH_2=> aniline

aniline is:

C_6H_5NH_2


Svar #5
02. april 2021 af Amalie1234324

Kan du fortælle mig hvad der angriber hvad i opg b? er det aminen der angriber vand? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2021 af janhaa

d)

C_3H_4O_3+H_2O => (CH_2OH)_2+H_2CO_3

where (CH2OH)2 is ethylene glycol


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2021 af janhaa

#3

Så partielpositiv carbon angriber K, og CL forlader, hvor F erstatter pladsen?. Jeg forstår ikke det som du skrev

yes, an exchange reaction


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. april 2021 af janhaa

#5

Kan du fortælle mig hvad der angriber hvad i opg b? er det aminen der angriber vand? 

nei, amin angriper HCl 


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april 2021 af janhaa

e)

C=OCl_2+C_6H_4(OH)_2=> cyclic \,\,\,carbonates\,+\,2HCl

it's phogene + benzene-1,2-diol which gives cyclic carbonates


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. april 2021 af janhaa

f)

C_4H_6O_2+H_2O+HCl=> 4-chlorobutanol

C4H6O2 is tetrahydrofuranone (THF).


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. april 2021 af janhaa

g)

C_5H_8O_3+CH_3OH=> diketene


Skriv et svar til: Hvad er produkterne af følgende reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.