Matematik

Noget med sandsynlighed

03. april 2021 af nighthunter21 - Niveau: 9. klasse

Jeg forstår overhovedet ikke opgaverne.

Jeg har prøvet mig frem til opgave 27 jeg har hhv. svaret:

a. Han har 0,1% chance for at vinde en 1. præmie

1/1000*100=0,1%

b. Han har 0,4% chance for at vinde en 2. præmie

4/1000*100=0,4%

c. Han har 1% chance for at vinde en 3. præmie

10/1000*100=1%

d. Han har 0,5% chance for at vinde enten en 1. eller en 2. præmie

(1/1000+4/1000)*100=0,5%

e. Han har 1,1% chance for at vinde enten en 2. eller en 3. præmie

(1/1000*10/1000)*100=1,1%

Tak på forhånd mvh

Vedhæftet fil: IMG_4371.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal bruge den formel med 

P(A) = Antal gunstige udfald / Antal mulige udfald

I alle spørgsmålene er antal mulige udfald = 1000, da der er 1000 lodder ialt.

Så skal man bare bestemme antal gunstige udfald i hvert spørgsmål. Du har gjort det rigtigt undtagen i e) hvor du gerne skulle få

P(Han vinder enten 2. eller 3. præmie) = (4+10)/1000 = 0,014 = 1,4%


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. april 2021 af ringstedLC

 

#0

Jeg forstår overhovedet ikke opgaverne.

Det er noget vrøvl; 27  er helt rigtig, bortset fra "e" som påpeget.

28a: Der er 1 + 4 + 10 lodder tilbage (1000 - 900) med gevinst. Brug eventuelt:

\begin{align*} P\Bigl(\text{gevinst}\Bigr)+P\Bigl(\overline{\text{gevinst}}\Bigr) &= 1 \\ P\Bigl(\overline{\text{gevinst}}\Bigr) &= 1-P\Bigl(\text{gevinst}\Bigr) \end{align*}

28b: Nu er der kun 99 lodder tilbage og stadig 15 vinderlod. Brug igen metoden fra 28a og gang resultatet med svaret fra 28a, (multiplikationsprincippet).

28c: Det svarer til, at hun køber ét lod som i 27a.

28d: Og som i 27b.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2021 af AMelev

28a. Der er 100 lodder med alle 15 gevinstmuligheder (og dermed 85 nitter)
P(Nitte) = 85% (85 ud af 100)

28 b. Alternativ til #2, hvis I har haft kombinationer K(n,r)
2 trækkes (tilfældigt) ud af 100: Antal mulige = K(100,2)
2 nitter ud af 85: Antal gunstige = K(85,2)
P(2 nitter) = \frac{K(85,2)}{K(100,2)}= .... 


Skriv et svar til: Noget med sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.