Kemi

oxidationstal

08. april 2021 af Elis1982 - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med oxidationstal, jeg forstår det ikke rigtig

hvad den er for 

N2

LiH

KMnO4

N2O5


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2021 af mathon

Frit grundstof har oxidationdstal 0

           \small \begin{array}{lllll}\\&& \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{N}_2 \end{array}

I langt de fleste tilfælde er oxidationstallet for H +1
men lige i tilfældet LiH, hvor H er mere elektronegativt end Li
er OT for H -1

           \small \begin{array}{lllll}\\&& \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Li}\overset{\mathbf{{\color{Blue} -1}}}{H} \end{array}

I de fleste forbindelser er OT for O -2.

Summen af OT'ene skal være lig med ladningen udadtil.

           \small \begin{array}{lllll}\\&& K\! MnO_4 \end{array} er neutral udadtil, hvorfor
summen af OT'ene skal være 0.

           \small \begin{array}{lllll}\\&&KMn\overset{-2}{O}_4 \end{array} 
og K kan kun optræde med OT +1

           \small \begin{array}{lllll}\\&&\overset{+1}{K}Mn\overset{-2}{O}_4 \end{array}

For at finde OT for Mn kaldet x
har du følgende:

           \small \begin{array}{lllll}\\&&1+x+4\cdot (-2) =0\\\\&& 1+x-8=0\\\\&& x-7=0\\\\&& x=7 \end{array}           

           \small \begin{array}{lllll}\\&&\overset{+1}{K}\overset{\mathbf{{\color{Red} +7}}}{Mn}\overset{-2}{O}_4 \end{array}


Skriv et svar til: oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.