Kemi

Redoxtitering jern(ll)indhold

08. april 2021 af MimiJac - Niveau: B-niveau

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig med denne. Jeg har ikke selv udført det, men fået tilsendt nogle data. 

Første afvejning af jern(ll)sulfat-heptahydrat 0,46 g

Volumen tilsat ved ækvivalenspunkt 31,7 ml

Anden vejning af jern(ll)sulfat-heptahydrat 0,38 g

Volumen tilsat ved ækvivalentpunkt  25,8 ml

Vedhæftet fil: Redox.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2021 af mathon

Hvilken koncentration har din KMnO4-opløsning?


Svar #2
08. april 2021 af MimiJac

Det her er hele opgaven :o -vedhæftet

Vedhæftet fil:Øvelsesvejledning.docx

Brugbart svar (1)

Svar #3
08. april 2021 af janhaa

1.

start her:

5Fe^{2+}8H^++MnO_4^-=> 5Fe^{3+}+Mn^{2+}+4H_2O


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. april 2021 af janhaa

1.

Sulphuric acid is added to prevent hydrolysis and to provide surplus H+ ions in the solution to keep reaction proceeding and also sulphuric acid is stable towards oxidation. From the above reaction it is evident that 8 moles of H+ ions is required per mole of MnO4- so sulphuric acid provides the required hydrogen ion.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. april 2021 af mathon

\begin{array}{lllll}\textbf{2)}\\& \textup{antal mol }Mn{O_4}^-\textup{:}\\&& n(Mn{O_4}^-)=\left ( 0.0317\;L \right )\cdot \left ( 0.0200\;\frac{mol}{L} \right )=0.000634\;mol \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. april 2021 af mathon

\begin{array}{lllll}\textbf{3)}\\& \textup{antal mol }Fe^{2+}\textup{:}\\&& n(Fe^{2+})=5\cdot \left ( 0.0317\;L \right )\cdot \left ( 0.0200\;\frac{mol}{L} \right )=0.00317\;mol \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2021 af janhaa

2.

V(MnO4-) = 22,3 ml

[MnO4-] = 0,02 M

c = n/V

n = C*V = 22,3*0,02 mmol = 0,446 mmol 

MnO4-


Svar #8
08. april 2021 af MimiJac

Jeg forstår slet ikke det skema. 1, 2, 3, 4, 5, virker til at stå helt tilfældigt :( Har i nogen mulighed for at indsætte i skema så jeg måske forstår det bedre?

Janhaa: hvor får du 22,3 ml fra?


Svar #9
08. april 2021 af MimiJac

Skal jeg ikke tage gennemsnittet af 31,7 ml og 25,8 ml når der skal laves de udregner mathon har gjort i #5 og #6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. april 2021 af janhaa

#9

Skal jeg ikke tage gennemsnittet af 31,7 ml og 25,8 ml når der skal laves de udregner mathon har gjort i #5 og #6 ?

jo, se # 7


Svar #11
08. april 2021 af MimiJac

Men det er da ikke gennemsnittet? 31,7+25,8/2=28,75  ??


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. april 2021 af janhaa

#7

2.

V(MnO4-) = 22,3 ml

[MnO4-] = 0,02 M

c = n/V

n = C*V = 22,3*0,02 mmol = 0,446 mmol 

MnO4-

jo:

2.

V(MnO4-) = 28,75 ml

[MnO4-] = 0,02 M

c = n/V

n = C*V = 28,75*0,02 mmol = 0,575 mmol 

MnO4-


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. april 2021 af janhaa

og da er

n(Fe2+) = 2,875 mmol


Svar #14
08. april 2021 af MimiJac

Jeps. Så lang kom jeg :)

Nu skal jeg finde masse% og udregne det teoretiske indhold af jern(ll)ioner i jernvitrol.

Det kan jeg ikke lige regne ud.

Jeg har vedhæftet den.

Edit: jeg fik vedhæftet forkert.

Men kan det passe det er: \frac{0,160425g}{0,42g}*100%=38,2%

Synes ikke det virker korrekt.

Vedhæftet fil:jern.png

Brugbart svar (0)

Svar #15
08. april 2021 af mathon

gennemsnit: (31,7+25,8)/2 = 28,75


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. april 2021 af mathon

\begin{array}{lllll}\textbf{2)}\\& \textup{antal mol }Mn{O_4}^-\textup{:}\\&& n(Mn{O_4}^-)=\left ( 0.02875\;L \right )\cdot \left ( 0.0200\;\frac{mol}{L} \right )=0.000575\;mol \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. april 2021 af mathon

\begin{array}{lllll}\textbf{3)}\\& \textup{antal mol }Fe^{2+}\textup{:}\\&& n(Fe^{2+})=5\cdot \left ( 0.02875\;L \right )\cdot \left ( 0.0200\;\frac{mol}{L} \right )=0.002875\;mol \end{array}


Svar #18
08. april 2021 af MimiJac

Se #14


Brugbart svar (0)

Svar #19
08. april 2021 af janhaa

#14

Jeps. Så lang kom jeg :)

Nu skal jeg finde masse% og udregne det teoretiske indhold af jern(ll)ioner i jernvitrol.

Det kan jeg ikke lige regne ud.

Jeg har vedhæftet den.

Edit: jeg fik vedhæftet forkert.

Men kan det passe det er: \frac{0,160425g}{0,42g}*100%=38,2%

Synes ikke det virker korrekt.

korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. april 2021 af janhaa

egentlig:

(0,1606*100)/0,43 =  38,2 %


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.