Fysik

Frit fald i tyngdefelt

09. april 2021 af HELPPPP123 - Niveau: B-niveau

Er der en der kan give mig en forklaring på, hvorfor der er tale om bevægelse med konstant acceleration, når en genstand kun er påvirket af tyngdekraften og herunder at kunne forklare, hvordan stedfunktionen og hastighedsfunktionen teoretisk ser ud.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2021 af mathon

              \small \begin{array}{lllll}\\& \textup{For tyngdekraften }\\& \textup{g\ae lder:}\\&& F=m\cdot g\\& \textup{med konstant}\\& \textup{acceleration:}&g\\\\\\& \textup{stedfunktion:}\\&& s(t)=\frac{1}{2}g\cdot t^2+v_0\cdot t+s_0\\\\& \textup{hastigheds-}\\& \textup{funktion:}\\&& v(t)=g\cdot t+v_0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2021 af mathon

Egentlig skulle formlerne være angivet i modsat rækkefølge,
men på B-niveau er integration ikke med i pensum.


Svar #3
09. april 2021 af HELPPPP123

Kan du skrive en forklaring på hvorfor der er tale om bevægelse med konstant acceleration, når en genstand kun er påvirket af tyngdekraften.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2021 af mathon

Når et legeme er påvirket af en konstant kraft, er accelerationen konstant.

Tyngdekraftens acceleration er tyngdeaccelerationen g = 9.82 m/s2


Skriv et svar til: Frit fald i tyngdefelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.