Matematik

ligning

09. april 2021 af emil8b - Niveau: 8. klasse

Du skal finde tre tal, som kommer lige efter hinanden i talrækkefølgen (eks. 1, 2 og 3) og som til sammen giver 39. Hvad er tallene?

6) Du skal finde fire tal, som er hvert andet tal i talrækkefølgen (eks. 2, 4 og 6) og som tilsammen giver 180. Hvad er tallene?

7) Du skal finde to tal, som tilsammen giver 48 og hvor det ene tal er 3 gange så stort som det andet. Hvad er tallene?

8) Du skal finde to tal, hvor det ene tal er 4 gange så stort som det andet og hvor forskellen på de to tal er 39. Hvad er tallene?

9) Et kvadrat har et areal på 81m2 , hvad er sidelængden?

10) Et andet kvadrat har et areal på 100m2 , hvad er sidelængden?

11) I et kvadrat er arealet 256 cm2 . Hvad er sidelængden?

12) I en trekant er den største vinkel dobbelt så stor som den mindste. Find vinklerne, når den tredje vinkel er 48o ?

13) I et rektangel er den længste side dobbelt så stor som den korteste side. Rektanglets omkreds er 48 cm. Hvor lange er siderne?

14) Jørgen og hans far er til sammen 60 år. Jørgens far er 3 gange så gammel som Jørgen. Hvor gammel er Jørgen?

de skal laves til ligninger til om 10 minutter 

tak for det


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2021 af MandenMedMangeHatte

Kom i gang, dovenlars. Vi laver ikke dine lektier for dig.


Svar #2
09. april 2021 af emil8b

ok


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2021 af AMelev

Kald det ene tal x og udtryk så de andre derudfra. 
Opstil ligningen, der skal gælde, reducér og løs mht. x

Eksempel 12)
Jeg gætter på, at der skulle stå, at den tredje vinkel er 48º. 
Den mindste vinkel er x, så er den anden 2x, så x + 2x + 48 = 180 (vinkelsummen i en trekant).
Dvs. 3x + 48 = 180 ⇔ 3x = 132 ⇔ x = 44.
Vinklerne i trekanten er 44º, 88º og 48º.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{13)}\\& \textup{Omkreds:}\\&& 2\cdot \left ( L+B \right )=(48\;cm)\\\\&& L+B=(24\;cm)\\\\&& 2B+B=(24\;cm)\\\\&& 3B=(24\;cm)\\\\&& B=(8\;cm)\\\\\\&& L=2\cdot B=16\;cm\\\\&& B=8\;cm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2021 af mathon

                 \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{14)}\\& \begin{array}{|c|c|c|} \textbf{J\o rgen}&\textbf{Far}&\textbf{tilsammen}\\\hline && \\ x&3x&4x=60\\&&\\\hline&&\\15&45&60\\&&\\\hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2021 af PeterValberg

Du skal finde tre tal, som kommer lige efter hinanden i talrækkefølgen (eks. 1, 2 og 3) og som til sammen giver 39. Hvad er tallene?

Hvis nu du kalder det midterste tal for x, så kan du opstille ligningen:

(x-1)+x+(x+1)=39

x-1+x+x+1=39 

3x=39

x=13

nu kan du selv få lov til at bestemme de to andre tal :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2021 af janhaa

6)

spm)

Du skal finde fire tal, som er hvert andet tal i talrækkefølgen (eks. 2, 4 og 6) og som tilsammen giver 180. Hvad er tallene?

svar) x + (x+2) + (x+4) = 180

3x = 174

x = 58


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2021 af janhaa

7) Du skal finde to tal, som tilsammen giver 48 og hvor det ene tal er 3 gange så stort som det andet. Hvad er tallene?

svar:

x + 3 = 48

4x = 48 

x = 12


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. april 2021 af janhaa

8) Du skal finde to tal, hvor det ene tal er 4 gange så stort som det andet og hvor forskellen på de to tal er 39. Hvad er tallene?

x = 4y

x - y = 39

4y - y = 39

3y = 39

y = 13


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.