Kemi

kemiopgaver pgave 3.5B

09. april 2021 af Isabell405b - Niveau: B-niveau

Opgave 3.5 B

For nedenstående ligevægt har ligevægtskonsenteten værdien 1,6 ved 720 grader.

H2(g) + CO2(g) ->(ligevægtspil) H2O(g) + CO(g)

I en beholder findes ved stuetemperatur en blanding af de fire gasser med følgende aktuelle stofmængdekoncentrationer:

[H2] = 0,0065 (M)

[CO2] = 0,0130 (M)

[H2O] = 0,0181 (M)

[CO] = 0,0256 (M)

a) Beregn reaktionsbrøken ved stuetemperatur.

Beholderen opvarmes til 720grader, hvorved ligevægten indstiller sig.

b) I hvilken retning forløber nettoreaktionen?

Reaktionen fra venstre mod højre er endoterm.

c) I hvilken retning vil ligevægten forskydes, hvis temperaturen sænkes til 600 grader.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2021 af mathon

          \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& H_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;CO_2\,_{\textit{(g)}}\;\rightleftharpoons \;H_2O\,_{\textit{(g)}}\;+\;CO\,_{\textit{(g)}}\\\\& \textup{reaktionsbr\o k}\\& \textup{ved stuetemp.}\\&& \frac{\left [ H_2O \right ]\cdot \left [ CO \right ]}{\left [ H_2 \right ]\cdot \left [ CO_2 \right ]}=\frac{\left ( 0.0181\;M \right )\cdot \left ( 0.0256\;M \right )}{\left ( 0.0065\;M \right )\cdot \left ( 0.0130\;M \right )}=5.48\\\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{nettoreaktionen}& \textup{forl\o ber mod venstre}\\\\\\ \textbf{c)}\\& \textup{ved temperatur-}&\textup{s\ae nkning fra 720 grader til 600 grader forskydes}\\&& \textup{ligev\ae gten mod venstre.} \end{array}


Skriv et svar til: kemiopgaver pgave 3.5B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.