Matematik

Kan nogen hjælpe mig at finde g´ fra et kvadratrod funktionen

11. april 2021 af Jordbær60 - Niveau: B-niveau

Hej

g(x)=kvadratrod 2x-4    Hvordan besteme g` ? 

Kan nogen hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2021 af ringstedLC

Det er en sammensat funktion:

\begin{align*} g(x) &= \sqrt{2x-4}\;,\;x\geq 2 \\ g(x) &= \bigl(h\circ j\bigr)(x)\;,\;h(x)=\sqrt{x}\;,\;j(x)=2x-4 \\ g'(x) &= h'\bigl(j(x)\bigr)\cdot j'(x) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2021 af AMelev

Se formelsamling side 20 (103) og side 21 (112)


Svar #3
11. april 2021 af Jordbær60

Tak for svar


Skriv et svar til: Kan nogen hjælpe mig at finde g´ fra et kvadratrod funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.