Kemi

Redoxreaktion

12. april 2021 af Skjoede - Niveau: C-niveau
Forstår ikke at afstemme denne redoxreaktion:

I- (aq) + IO3- (aq) > I2 (s)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2021 af mathon

Iod disproportioneres/dismuteres
så begynd med
                                      \small \begin{array}{llllll}\\&& I^*{^-}\;+\;I{O_3}^-\;\longrightarrow \;I^*\;+\;I \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2021 af janhaa

#0 Forstår ikke at afstemme denne redoxreaktion:

I- (aq) + IO3- (aq) > I2 (s)


5I^- + IO_3^- + 6H^+=> 3I_2+3H_2O


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2021 af mathon

              \small \begin{array}{llllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{I}{^*}{^-}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{I}{O_3}^-\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{I}{^*}\;+\overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{I} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ I^*&1&&5\\ I&&5&1 \end{array}

\begin{array}{llll} \textup{afstemning af op- og nedgange:} \end{array}

              \small \begin{array}{llllll}5\,I{^*}{^-}\;+\;I{O_3}^-\;\longrightarrow \;\,5\,I{^*}\;+I&\textup{nu beh\o ves m\ae rkningen ikke l\ae gere} \end{array}

\begin{array}{llll} \textup{afstemning af ladning:} \end{array}

              \small \begin{array}{llllll}5\,I{^-}\;+\;I{O_3}^-\;+\;6\, H^+\;\longrightarrow \;3\,I_2 \end{array}

\begin{array}{llll} \textup{afstemning af hydrogen:} \end{array}

              \small \begin{array}{llllll}5\,I{^-}\;+\;I{O_3}^-\;+\;6\, H^+\;\longrightarrow \;3\,I_2\;+\;3\,H_2O \end{array}

\begin{array}{llll} \textup{oxygen stemmer.} \end{array}


Svar #4
12. april 2021 af Skjoede

Tak, det er en god og overskuelig måde at skrive det på. Det giver mening. Mange tak!

Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.