Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Dif ml. forskel i varelager ultimo/primo er det samme som dif. i vareforbrug

13. april 2021 af SAVBA - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg håber nogen kan hjælpe snarest, da jeg er under tidspres. 

Jeg er ved at lave en regnskabsanalyse og vil så kigge på varekreditorernes omsætningshastighed. Til det er jeg nødt til at regne mig frem til varekøbet, da det ikke fremgår i årsopgørelsen. 

Vareforbrug + varelager ultimo - varelager primo = varekøb

Når jeg udregner det får jeg stort set det samme i varekøbet for 2019 og varekøbet for 2018. Kan det virkelig passe? 
 

Forskel i varelager: 

2019-2018 = 32.716 kr
2018-2017 = 6.448 kr. 

                                        2019               2018                Dif.
Vareforbrug                 1.004.437       1.030.892        -26.455 
Forskel i varelager           32.716              6.448         26.268
Varekøb                      1.037.153        1.037.340            -187

Som i kan se er varekøbet stort set det samme og differencen mellem årene er også stort set det samme bare med +/- foran. 

Kan det virkelig passe? 

Og i så fald, kan nogen forklare mig hvad de ca. 26.000 er for noget? 

Mange tak. 
 

Vedhæftet fil: Varekøb - udregning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2021 af Justitia

Du skal bare kigge på varelaget ultimo 2017, så kan du sagtens regne det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2021 af Justitia

Varelaget har ultimo 2017 en værdi på knapt 170.000,- 

2018 bliver der tilføjet 1.037.340 til lageret, heraf bliver der solgt 1.030.892, ergo skal du bare tilføje 6.448 til værdien af varelageret ultimo 2017.


Svar #3
13. april 2021 af SAVBA

Jeg forstår ikke hvor du får de 170.000 fra?  

Hvis jeg tilføjer et år mere, ser det således ud:

Forskel i varelager: 

2019-2018 = 32.716 kr
2018-2017 = 6.448 kr.
2017-2016 = 38.461

                                        2019               2018                Dif.
Vareforbrug                 1.004.437       1.030.892        -26.455 
Forskel i varelager           32.716              6.448         26.268
Varekøb                      1.037.153        1.037.340            -187


                                       2018                2017                Dif.
Vareforbrug                 1.030.892          996.740        -34.152 
Forskel i varelager             6.448            38.461         -32.013
Varekøb                      1.037.340        1.035.201           2.139

Så hvad er de henholdsvis ca. 26.000 og 33.000? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2021 af Justitia

Jeg får de knapt 170.000,- fra den fil, som du har vedhæftet, som viser værdiansættelsen af lageret. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2021 af Justitia

De 32.716 er forskellen på varekøbet og vareforbruget. 

De 26.268 er forskellen i varelageret 2018 og 2019. (32.716 minus 6.448).


Svar #6
13. april 2021 af SAVBA

Jeg er med på hvordan det er regnet ud.

Måske jeg ikke får formuleret mit spørgsmål ordentligt. Jeg mener mere hvad det er i praksis. 

Er det bare tilfældigt at tallene ligner hinanden så meget?

Eler er der en sammenhæng mellem de to differencer? I så fald, hvad er sammenhængen?

Er det fx indkøbte varer, der ikke er en del af salget, men som bare bruges til at gøre det salgsbart og derfor fremgår det under varelager men ikke vareforbrug?


Svar #7
13. april 2021 af SAVBA

Og dét at varekøbet stort set er det samme hvert år, skal det forstås som om de ikke har nogen indkøbsstyring i og med indkøbsmængden ikke følger vareforbruget? 


Skriv et svar til: Dif ml. forskel i varelager ultimo/primo er det samme som dif. i vareforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.