Fysik

Hjælp til fysik B niveau

15. april 2021 af Markus2300

Hej allesammen, jeg vil høre om der var nogle der kunne hjælpe med denne opgave? Er lidt på bar bund nemlig. Ved at jeg skal bruge idealgasligningen men har ingen ide om hvordan. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{sv\ae vning:}&\textup{Opdriften er lig med tyngden af ballonsystemet.} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. april 2021 af mathon

                 \begin{array}{llllll} \rho _{\textup{luft}}=\frac{p\cdot M}{R}\cdot \frac{1}{T}=\frac{\left (101325\;Pa \right )\cdot \left(0.029\;\frac{kg}{mol}\right)}{8.31447\;\frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K}}\cdot \frac{1}{T}\\\\ \rho _{\textup{luft}}=\left ( 353.411\;\frac{kg}{m^3}\cdot K \right )\cdot \frac{1}{T} \end{array}


Svar #4
15. april 2021 af Markus2300

Mange tak skal du have!


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. april 2021 af mathon

\begin{array}{lllll}& \textup{Opdrift:}\\&& F_{op}=V\cdot \rho \cdot g=\left ( 2000\;m^3 \right )\cdot \left (\left ( 353.411\;\frac{kg}{m^3}\cdot K \right )\cdot \frac{1}{283.15\;K} \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )=24513.5\;N \end{array}


Svar #6
15. april 2021 af Markus2300

Tak


Svar #7
15. april 2021 af Markus2300

Når du dividere 1/T hvilken enhed er T så? er det celcius eller Kelvin?


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{sv\ae vning:}\\&& \left ((550\;kg)+(2000\;m^3)\cdot \rho \right )\cdot g=24513.5\;N\\\\&& (550\;kg)+(2000\;m^3)\cdot \rho=\frac{24513.5\;N}{9.82\;\frac{N}{kg}}\\\\&& \rho =\frac{(2496.28-550)\;kg}{2000\;m^3}\\\\&& \left (353.411\;\frac{kg}{m^3}\cdot K \right )\cdot \frac{1}{T}=0.973\;\frac{kg}{m^3}\\\\&& T=\frac{353.411\;\frac{kg}{m^3}\cdot K }{0.973\;\frac{kg}{m^3}}=363.22\;K\\\\&& t=(363.22-273.15)\degree C=90.1\;\degree C \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textup{sv\ae vning:}\\&& \left( \left ((550\;kg)+(2000\;m^3)\cdot\left ( \left ( 353.411\;\frac{kg}{m^3}\cdot K \right )\cdot \frac{1}{(273.15+120)\;K} \right )\right ) +m_{nytte}\right)\cdot g=24513.5\;N\\\\&& (550\;kg)+(2000\;m^3)\cdot \left ( 353.411\;\frac{kg}{m^3}\cdot K \right )\cdot \frac{1}{(273.15+120)\;K}+m_{nytte}= 2496.28\;kg\\\\&& 2347.84\;kg+m_{nytte}=2496.28\;kg\\\\&& m_{nytte}=\left ( 2496.28\;kg \right )-\left (2347.84\;kg \right )=148.4\;kg \end{array}


Svar #10
15. april 2021 af Markus2300

#9

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textup{sv\ae vning:}\\&& \left( \left ((550\;kg)+(2000\;m^3)\cdot\left ( \left ( 353.411\;\frac{kg}{m^3}\cdot K \right )\cdot \frac{1}{(273.15+120)\;K} \right )\right ) +m_{nytte}\right)\cdot g=24513.5\;N\\\\&& (550\;kg)+(2000\;m^3)\cdot \left ( 353.411\;\frac{kg}{m^3}\cdot K \right )\cdot \frac{1}{(273.15+120)\;K}+m_{nytte}= 2496.28\;kg\\\\&& 2347.84\;kg+m_{nytte}=2496.28\;kg\\\\&& m_{nytte}=\left ( 2496.28\;kg \right )-\left (2347.84\;kg \right )=148.4\;kg \end{array}

Kan du forklare hvordan du fik 2496,4 kg??? 


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. april 2021 af mathon

#10                       
             \small \frac{24513.5\;N}{9.82\;\frac{N}{kg}}=2496.28\;kg


Skriv et svar til: Hjælp til fysik B niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.