Matematik

Areal og omkreds af halvcirkel

21. april 2021 af henr746p - Niveau: 8. klasse

Jeg har brug for hjælp med og beregne areal og omkreds fra af en halvcirkel hvor radius er 4.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2021 af LazyJones

En halvcirkel er en halv cirkel. Den har derfor det halve areal af en hel cirkel, og den halve omkreds.

Arealet:

Du skal finde arealet af en cirkel med radius 4, og dividere resultatet med 2.

Areal af en cirkel = π * r²

Så beregn arealet af hele cirklen, som: 3,14 * 4 * 4

Og halvér resultatet.

Omkreds:

Du skal finde omkredsen af en cirkel med radius 4, og dividere resultatet med 2.

Omkreds af en cirkel = 2 * π * r

Så beregn omkredsen af hele cirklen, som: 2 * 3,14 * 4

Og halvér resultatet.

Det er normalt at sætte værdien af π til 3,14. Vil du bruge en anden værdi, skal du nok skrive i opgaven, at du har gjort det. Bruger du værdien 3,14 som ovenfor, er det ikke nødvendigt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2021 af mathon

               \begin{array}{lllll}& \textup{areal:}&\frac{1}{2}\cdot \pi\cdot r^2=\frac{1}{2}\cdot \pi\cdot 4^2=8\pi\\\\& \textup{omkreds:}&\frac{1}{2}\cdot 2\cdot \pi\cdot r+2r=\pi\cdot 4+2\cdot 4=4\pi+8 \end{array}


Skriv et svar til: Areal og omkreds af halvcirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.