Matematik

Cirklens ligning ud fra 3 punkter

21. april 2021 af Guleroden1 - Niveau: C-niveau

Hvordan laver jeg tre punkter om til cirklens ligning?

se vedhæftet opg


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2021 af mathon

                      \small \small \small \small \begin{array}{llllll}&& \textup{solve}\left ( \left\{\begin{array}{lll}(6-a)^2+(-1-b)^2=r^2\\ (4-a)^2+(3-b)^2=r^2&,\left \{ a,b,r \right \}\\ (-2-a)^2+(3-b)^2=r^2 \end{array}\right. \right )\mid r> 0 \\\\\\&\qquad \textup{cirkelligning:}\\&& \qquad \qquad \qquad \left ( x-a \right )^2+\left (y-b \right )^2=r^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2021 af peter lind

cirklens ligning er (x-a)2+(y-b)2 = r2.

Du indsætter cirklens punkter i ligningen og får dermed 3 ligninger med de 3 ubekendte a, b og r


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, detv gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2021 af PeterValberg

Cirklens ligning

(x-x_0)^2+(y-y_0)^2= r^2

hvor (x0, y0) er cirklens centrum og r er cirklens radius
(x, y) er et punkt på cirklen.

Opstil tre ligninger med tre ubekendte vha. de givne punkter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2021 af PeterValberg

(6-x_0)^2+(-1-y_0)^2= r^2

(4-x_0)^2+(3-y_0)^2= r^2

(-2-x_0)^2+(3-y_0)^2= r^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
22. april 2021 af Guleroden1

Altså hvordan løser I lige de her ligninger med 3 ubekendte?

Har prøvet med CAS nu? 


Skriv et svar til: Cirklens ligning ud fra 3 punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.