Kemi

titrering

24. april 2021 af Hans12333 - Niveau: B-niveau

40 mL 0,053M HCl titreres med 0,1M NaOH

spørgsmål: Hvad vil pH teoretisk være ved fortsat titrering af 0,1M NaOH?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2021 af mathon

Ved fortsat tilsætning af titrator, vil pH stige betragteligt.


Svar #2
24. april 2021 af Hans12333

Hvor højt vil det stige teoretisk? kan ikke finde svar nogle steder


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2021 af mathon

Ved fortsat tilsætning af 0.1 M NaOH, vil opløsningen nærme sig en ren 0.1 M NaOH-opløsning
dvs
             \begin{array}{lllll} pH=14+\log\left ( \left [ OH^-\right ] /M \right )\\\\ pH=14+\log\left ( 10^{-1} \right )=14+(-1\cdot \log(10))=14-1=13 \end{array}


Svar #4
24. april 2021 af Hans12333

Hvordan beregner man pH af 0,1M NaOH?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2021 af mathon

se
       4. linje i #3.


Skriv et svar til: titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.