Matematik

Opgave 6 - Toppunkt og skæring af førsteakse

24. april 2021 af Audioholic - Niveau: B-niveau

Hejsa

Disse opgaver skal løses uden hjælpemidler. Opgaven er vedhæftet som billede.

Jeg har lavet a)

Men; hvordan gør jeg rede for, at grafen for g skærer førsteaksen, når x=4 og x=8 ?

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Opgave 6.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2021 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& f(x)=x^2-6x+5=(x-3)^2-4&\\\\ &\textup{toppunkt:}&T=(3,-4)\\\\\\ \textbf{b)}\\&& g(x)=(x-3)^2-6(x-3)+5\\\\&& g(x)=x^2-6x+9-6x+18+5\\\\&& g(x)=x^2-12x+32=(x-6)^2-4=(x-4)\cdot (x-8) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2021 af mathon

          \begin{array}{llllll} \textup{toppunktsforskydning:} \\& \begin{pmatrix} 3\\-4 \end{pmatrix}\curvearrowright\begin{pmatrix} 6\\-4 \end{pmatrix}\\\\\\ \textup{nulpunktsforskydning:}\\& \begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix}\curvearrowright\begin{pmatrix} 4\\0 \end{pmatrix}\\\\& \begin{pmatrix} 5\\0 \end{pmatrix}\curvearrowright\begin{pmatrix} 8\\0 \end{pmatrix} \end{array}


Skriv et svar til: Opgave 6 - Toppunkt og skæring af førsteakse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.