Matematik

polynomiers faktiske antal rødder, Opgave 75, side 97, Vejen til matematik B2 (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

25. april 2021 af ca10 - Niveau: B-niveau

Opgave 75)

Angiv for hvert af følgende polynomier det maksimale antal rødder og bestem ved en passende metode de faktiske rødder.

Jeg har brugt TI-89 Titanium ( Texas Instrument) til at løse opgave d) og e)

d) f(x) = 2X4-X3+X2+1

Solve(2X4-X3+X2+1 = 0,X)

Svaret er false

Facitlistens svar side 221 er ingen 

e)  f(x) = 2X4-4X3+1

Solve(2X4-4X3+1 = 0, X)

X = 0,734 eller X = 1,935

Mit spørgsmål er, hvis man skal bestemme det faktiske antal rødder uden brug af  Solve - funktionen,

hvilken metode skulle man så bruge ?

På Forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2021 af StoreNord

Du burde måske ikke bruge både små og store x'er.

Men det er korrekt, at d) ikke har nogen rødder.
Og d) er også korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. april 2021 af ringstedLC

#0: Jeg tror, at du skal angive det maksimalt mulige antal rødder for polynomierne (1. grads ⇒ én rod, 2. grads ⇒ to rødder osv.).

Hvis det er muligt at faktorisere polynomiet så en eller flere faktorer bliver et 2. gradspol., der pga. nulreglen skal være nul, kan diskriminantformlen bruges.


Skriv et svar til: polynomiers faktiske antal rødder, Opgave 75, side 97, Vejen til matematik B2 (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.