Kemi

Idealgasligningen

25. april 2021 af Marthan91 - Niveau: C-niveau

Magnesium reagerer med svovlsyre efter følgende afstemte reaktionsksema

Mg(s)+H2SO4(aq) -> MgSO4(aq)+H2(g)

Der anvendes 0,0241 mol magnesium

Opgave A
Beregn det volumen af H2, der maksimalt kan dannes ved 25,0C og 1,03bar.

Spørgsmål til opgaven A!

Jeg er sikker på jeg skal anvende idealgasligningen her V=n*R*T/p

jeg mangler bare at finde n som jeg finder ved hjælp af n=m/M, men jeg aner ikke hvordan jeg finder massen af H2?? så jeg kan finde n og bruge idealgasligningen.

Ópgave B
Beregn det volumen af 2,00 mol/L svovlsyre, der minnimum skal anvendes for at oplæse 0,0241 mol magnesium

Spørgsmål til opgave B!

kan jeg få et fingerpreg i den retning jeg skal for at løse opgave b?

påforhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2021 af mathon

1 mol Mg ækvivalerer 1 mol H2SO4

0,0241 mol Mg ækvivalerer 0,0241 mol H2SO4:
                                                                                            
\begin{array}{lllll}&& V_s\cdot \left ( 2.00\;\frac{mol}{L} \right )=0.0241\;mol \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. april 2021 af mathon

                   \begin{array}{llll} \textbf{Opgave A}\\&n(H_2)=n(Mg) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2021 af mathon

                   \begin{array}{llll} \small \textbf{Opgave A}\\&n(H_2)=n(Mg) \\\\& V(H_2)=\large \frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{(0.0241\;mol)\cdot \left (0.0831447\;\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+25)\;K \right )}{1.03\;bar}=\\\\& \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \, \, \small 0.5800\;L=580.0\;mL \end{array}


Skriv et svar til: Idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.