Matematik

Tal og algebra

26. april 2021 af jepper6969 - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har prøvet og prøvet men kan ikke løse denne her opgave.

Opgaven hedder: Julie bruger 120gr smør til at bage 20 boller. Hvor mange boller kan hun bage med 150gr smør?

Håber i kan hjælpe

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Hun har 150/120 = 1,25 gange så meget smør, derfor kan hun bage 1,25 gange så mange boller. Altså

150/120 * 20 = 25 boller


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2021 af Quarr

En anden måde:

Gram smør der skal bruges til en at bage en bolle = 120/20=6 g

Nu kan en ligning opstilles hvor x er antallet af boller der skal bruges til =150g smør

6 gram*x =150 gram

x= (150 gram)/(6 gram)=25 boller

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2021 af ringstedLC

#2 kan "komprimeres" ved at opstille opgaven som forhold:

\begin{align*} \frac{20}{120} &= \frac{x}{150} \\ x &= \frac{20\cdot 150}{120}=\frac{20\cdot 5}{4}=25 \end{align*}


Skriv et svar til: Tal og algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.