Matematik

Bestem perioden T for boldens svingning

28. april 2021 af gral - Niveau: A-niveau

Sidder fast i denne opgave:

Uden cas

En bold er ophængt i en fjeder i et lokale. Bolden svinger langsomt op og ned. Boldens bevægelse kan beskrives ved f(t)=3*sin(((1)/(2))π*t)+5
hvor f(t)betegner boldens afstand over gulvet (målt i dm) til tidspunktett (målt i sekunder).

a) Bestem perioden T for boldens svingning.


Brugbart svar (4)

Svar #1
28. april 2021 af mathon

                        \large \normal \begin{array}{llllll}&& f(t)=3\cdot \sin\left ( \frac{\pi}{2}\cdot t \right )+5\\\\&& \frac{\pi}{2}=\frac{2\pi}{T}\\\\&& \frac{2}{\pi}=\frac{T}{2\pi}\\\\&& T=\frac{2}{\pi}\cdot 2\pi=4\;\;(s) \end{array}


Skriv et svar til: Bestem perioden T for boldens svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.