Matematik

sandsynlighed

02. maj 2021 af javannah5 - Niveau: A-niveau

Kan nogle hjælpe mig med a'en, den finder jeg virkelig svær ved ikke hvor jeg skal begynde?

Vedhæftet fil: 2021-05-02 (5).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2021 af AMelev


X = mængde læskedrik/mL
X ~N(505,3)

a) P(X ≥ 500) = F(500), hvor F er fordelingsfunktionen. Beny t dit CAS-værktøj (?)

b) Y = antal flasker, der indeholder mindst 500 mL
Y ~ b(n,p), hvor n = 30 og p = P(X ≥ 500) fra a)
P(Y = 30) FS side 41 (252)


Svar #2
03. maj 2021 af javannah5

På hvilken måde skal jeg bruge mit CAS-værktøj til at løse a på?


Svar #3
03. maj 2021 af javannah5

hvad skal jeg indtaste ind i tnspire?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2021 af AMelev

Smutter 

#1

a) P(X ≥ 500) =1 - F(500), hvor F er fordelingsfunktionen. Beny t dit CAS-værktøj (?)

I Nspire enten p:=1 - F(500) jf. din tråd graf for en tæthedsfunktion eller p:=normcdf(500,∞,505,3)


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.