Kemi

Mængdeberegner

04. maj 2021 af sp1410 - Niveau: C-niveau

Jeg har svært ved at finde regne nedenstående opgaver ud. Håber i kan hjælpe!

Jern og svovl kan reagere sammen ved høj temperatur og danne jern(II)sulfid.
1. Opskriv reaktionsligningen og afstem den. (Har forsøgt - ved dog ikke om det er rigtigt)
Til det har jeg skrevet: 8Fe (s) + S8 (s) --> 8FeS (s)

2. Hvis vi har 12,01 g Fe og 8,15 g S, har vi så ækvivalente mængder?

3. Hvor mange g jern(I)sulfid dannes der?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2021 af AngelOneOne

Hej,

1. Fe(s) + S(s) → FeS(s)

2. Beregn antal mol Fe og antal mol S - 12,01 g/55,845 g/mol = 0,2151 mol Fe - 8,15 g/32,065 g/mol = 0,254 mol S.

3. Jern og svovl reagerer 1:1, så i dette tilfælde er jern den begrænsende faktor, så der kan maksimalt dannes 0,2151 mol jern(II)sulfid - 0,2151 mol · 87,91 g/mol FeS = 18,91 g FeS

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
05. maj 2021 af sp1410

Hej Angel,
Mange tak for dit svar - det hjalp meget!


Skriv et svar til: Mængdeberegner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.