Kemi

Titreringsopgave

04. maj 2021 af sp1410 - Niveau: C-niveau

Har virkelig brug for hjælp til denne opgave. Kan ikke rigtig gennemskue den..

20,00 mL spildevand som indeholder jern(II).ioner, Fe2+ , bliver titreret med 3,4 mL 0,002M kaliumpermanganatopløsning, KMnO4 (aq). Når KMnO4 opløses i vand ser reaktionen således ud:

KMnO4 (s) --> K+ (aq) + MnO4- (aq)

Selve titreringensreaktionen ser sådan ud;

MnO4- (aq) + 5 Fe2+ (aq) + 8 H+ (aq) --> Mn2+ (aq) + 5 Fe3+ (aq) + 4 H2O(l)

a. Hvor stor en stofmængde af KMnO4 blev der titreret med?
b. Redegør for at n(MnO4-) = n(KMnO4).
c. I hvilket forhold reagerer Fe2+ og MnO4-?
d. Brug svaret i c til at bestemme stofmængden af Fe2+ i spildevandet? - og besvar herefter koncentrationen i spildevandet.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. maj 2021 af AngelOneOne

Hej,

a. 0,0034 L KMnO4 · 0,002 mol/L = 0,00000068 mol.

b. Hvert KMnO4 molekyle, består af 1 K+ og 1 MnO4-

c. Der reageres i forholdet 1:5

d. Der reageres med 0,00000068 mol MnO4- så der er 5 gange så meget Fe2+ = 5 · 0,00000068 mol = 0,000034 mol Fe2+ i 20 mL = 0,000034 mol · 50 = 0,0017 mol/L Fe2+

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
05. maj 2021 af sp1410

Mange tak! Kan du fortælle hvorfor der ganges med 50 i d?


Svar #3
05. maj 2021 af sp1410

#1

Hej,

a. 0,0034 L KMnO4 · 0,002 mol/L = 0,00000068 mol.

b. Hvert KMnO4 molekyle, består af 1 K+ og 1 MnO4-

c. Der reageres i forholdet 1:5

d. Der reageres med 0,00000068 mol MnO4- så der er 5 gange så meget Fe2+ = 5 · 0,00000068 mol = 0,000034 mol Fe2+ i 20 mL = 0,000034 mol · 50 = 0,0017 mol/L Fe2+

/Angel

Mange tak! Kan du fortælle hvorfor der ganges med 50 i d?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. maj 2021 af AngelOneOne

Hej,

Der ganges med 50, fordi den beregnede koncentration af Fe jo er i 20,00 mL - Du er interesseret i at få koncentrationen i M (mol/L) og der går 50 · 20 mL på 1.000 mL (= 1 L).

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #5
06. maj 2021 af sp1410

Jeg takker - det er meget brugbart!


Skriv et svar til: Titreringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.