Kemi

Syre/base og pH

04. maj 2021 af Zlatanja - Niveau: C-niveau

Ved ikke lige hvad der gik galt med mit sidste opslag, så prøver lige igen.. :-)
Ønsker hjælp til nedenstående:

a. Opskriv saltsyres reaktion med natriumhydroxid:
HCl (aq) + NaOH (aq) --> NaCl (aq) + H2O (l)

b. Opskriv svovlsyres reaktion med kaliumhydroxid:
2 KOH (aq) + H2SO4 (aq) --> K2SO4 (aq) + 2 H2O (l)

c. I en opløsning er [H3O+] = 1,0 * 10-3 M.
Beregn pH og [OH-].

d. I en opløsning er [H3O+] = 4,6 * 10-9 M.
Beregn pH oh [OH-].


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2021 af mathon


\begin{array}{llllll} \textbf{c.}\\&\textup{ved }25\degree C\textup{:}\\&&& pH=-\log(1.0\cdot 10^{-3})=-\left ( \log(1)+\log(10^{-3}) \right )=-(0+(-3)\cdot \log(10))\\\\&&& pH=-(0+(-3)\cdot 1)=-(-3)=3\\\\&&& \left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{\left [ H_3O^+ \right ]}=\frac{10^{-14}\;M^2}{1.0\cdot 10^{-3}\;M}=10^{-14+3}\;M =10^{-11}\;M \end{array}


Svar #2
05. maj 2021 af Zlatanja

#1


\begin{array}{llllll} \textbf{c.}\\&\textup{ved }25\degree C\textup{:}\\&&& pH=-\log(1.0\cdot 10^{-3})=-\left ( \log(1)+\log(10^{-3}) \right )=-(0+(-3)\cdot \log(10))\\\\&&& pH=-(0+(-3)\cdot 1)=-(-3)=3\\\\&&& \left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{\left [ H_3O^+ \right ]}=\frac{10^{-14}\;M^2}{1.0\cdot 10^{-3}\;M}=10^{-14+3}\;M =10^{-11}\;M \end{array}

Tak skal du have. Kan du hjælpe med d også? synes ikke jeg kan få det til at give mening.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2021 af mathon

d)
           
som i c).


Skriv et svar til: Syre/base og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.