Matematik

Succes og fiasko

06. maj 2021 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Vi har ikke haft så meget om succes og fiasko, så jeg er stadig tvivl om der en en formel eller noget man kan bruge til at løse opgaven på?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2021 af ringstedLC

Forsøget (en hændelse) har to udfald. Det betyder ikke noget for beregningerne, hvad de kaldes. Det vil sige, at der ligesåvel kunne have stået plat eller krone ( med en uægte mønt pga. de 38%).


Svar #2
07. maj 2021 af javannah5

Jeg ved stadig ikke helt, hvor jeg skal begynde. hvad skal jeg tænke over?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2021 af PeterValberg

a) Sandsynligheden for succes er 38% (0,38), sandsynligheden for
     tre succeser ud af tre forsøg kan beregnes som:

P(3\text{ succeser})=0,38\cdot 0,38\cdot 0,38 = 0,38^3=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2021 af PeterValberg

b) Sandsynligheden for succes er 38% (0,38)
    Du skal have gang i binomialfordelingen 

P(X=r)=K(n,r)\cdot p^r\cdot (1-p)^{n-r}

hvor n er antalsparameteren, altså det antal gange forsøget udføres (3)
p er sandsynlighedsparameteren, altså sandsynligheden for succes
r er antallet af succeser.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
07. maj 2021 af javannah5

Jeg gik a til at være 5,4 og b til at være 28,6


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2021 af PeterValberg

#5 det er vel % .... det lyder da meget rimeligt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2021 af PeterValberg

P(X=2)=K(3,2)\cdot 0,38^2\cdot(1-0,38)^{3-2}\approx 0,269\,(26,9%)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
07. maj 2021 af javannah5

hvordan kan det være at jeg får 28?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. maj 2021 af PeterValberg

#8 Det ved jeg ikke, kan du eventuelt uploade et screendump af din beregning?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
07. maj 2021 af javannah5

.
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. maj 2021 af PeterValberg

Det er det med K(3,2), du misforstår....

K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot(n-r)!}

hvilket i dit tilfælde bliver:

K(3,2)=\frac{3!}{2!\cdot(3-2)!}=\frac{3\cdot 2\cdot 1}{2\cdot 1\cdot 1}=3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Succes og fiasko

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.