Matematik

Cirkel og linje

07. maj 2021 af Kastestjerner - Niveau: B-niveau

Hej, er der en som kan hjælpe mig med denne opgave c? Jeg har lavet både a samt b. Jeg har også tegnet linjen m, men jeg ved dælme ikke helt, hvad det er jeg skal bestemme for en vinkel?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2021 af peter lind

a) Brug afstandsformlen side 11 formel 51 i din formelsamling

b) brug formel 52 side 12 i din formelsamling

c) brug formel 48 side 11 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2021 af janhaa

c)

tan(V) = 1/2

V = arctan(1/2) = 26,6o


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2021 af janhaa

c) fordi 

a: slope er tan(V)

a=\tan(V)=\frac{\Delta y}{\Delta x}=1/2\\ \\V=\arctan(1/2)=26,6^o


Svar #4
07. maj 2021 af Kastestjerner

Ved ikke hvorfor, en den der opgave c, kan jeg simpelthen ikke fange. Hvor får i tallene fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2021 af janhaa

#4

Ved ikke hvorfor, en den der opgave c, kan jeg simpelthen ikke fange. Hvor får i tallene fra? 

coordinat-systemet... teller... x og y


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2021 af janhaa

c)

eller:

yl er vinkelrett på y=> a = -1/2

y= (-1/2)x + 7/2

dvs slope er -1/2

tan(V) = |-1/2| = 1/2

V = arctan(1/2) = 26,6o


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2021 af Lomme12

Er der en som kan prøve at forklare denne? jeg har den samme opgave og forstår heller ikke hvordan den løses?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2021 af peter lind

Hvad er det du ikke forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2021 af Lomme12

Undskyld men, jeg forstår ikke hvilken vinkel det er som man skal beregne? Og hvad er arctan? Føler slet ikke jeg har set en lignende opgave før og forstår ikke, hvad det er for nogle x og y værdier. Beklager dumheden


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. maj 2021 af ringstedLC

#0

#9:

Du kender 's hældning og m står vinkelret på l. Brug:

\begin{align*} l &\perp m \\ a_l\cdot a_m &= -1 \Rightarrow a_m=\frac{-1}{a_l}=\;? \\ \tan(v_{\textup{spids}}) &= \left |a_m \right | \\ v_{\textup{spids}} &= \tan^{-1}(a_m)=\;?\,^{\circ} \end{align*}

 Så er der kun én vinkel, det kan handle om.

arctan ≈ tan-1 ≈ den inverse af tangens.


Skriv et svar til: Cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.