Fysik

Hjælp til Fysik b niveau

08. maj 2021 af Markus2300 - Niveau: B-niveau

Hej alle, er der nogen der ved hvordan man regner b.) og c.) ud, uden at bruge solve? Hvilken formel er det man skal bruge til hver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2021 af Jones2929

B)

Du skal bruge A(t) = A_0*e^{-k*t}, hvilket bliver 500 MBq = 800 MBq*(...), hvor du skal huske at udregne k først og så isolere t i ligningen. Brug, at k = \frac{ln(2))}{t_\frac{1}{2}}


Svar #2
08. maj 2021 af Markus2300

Så det bliver ln(2)/20*0.5 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2021 af Jones2929

Spørger du om K?

18, 9 F har en halveringstid på 109.7 minutter eller 6582 sekunder. Det giver, at 

k = \frac{ln(2)}{t_\frac{1}{2}} -> k = \frac{ln(2)}{6582} = 0.00010531


Svar #4
08. maj 2021 af Markus2300

Okay tak skal du have. Ved du så hvad A0 er og e? Jeg formoder at t bare er halveringstiden


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2021 af OliverHviid

A0 er aktiviteten til tiden t=0 og e er Eulers tal.


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. maj 2021 af Jones2929

#4

t er tiden, som du skal finde ved at løse ligningen

500MBq = 800MBq*e^{-0.00010531*t}. Du kan 


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. maj 2021 af mathon

           \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\& 9.31494\cdot 10^8\;eV\sim1\;u\\\\& 845\cdot 10^3\;eV\sim \frac{845\cdot 10^3\;eV}{9.31494\cdot 10^8\;\frac{eV}{u}}=9.071\cdot 10^{-4}\;u \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2021 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\& \textbf{bem\ae rk}&\textup{forskellen p\aa \ fysisk og biologisk halveringstid:}\\\\&& 500\;MBq=800\;MBq\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{20\;min}}\\\\&& \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{20\;min}}=\frac{5}{8}=0.625\\\\&& \ln\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot \frac{t}{20\;min}=\ln(0.625)\\\\&& t=\frac{\ln(0.625)}{\ln\left (\frac{1}{2} \right )}\cdot \left ( 20\;min \right )\\\\&& t=13.6\;min \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til Fysik b niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.