Matematik

Sandsynlighed for hændelse

09. maj 2021 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Jeg er tvivl om der en en formel eller noget man kan bruge til at løse opgaven på?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2021 af janhaa

a)

P=\binom{10}{4}*(\frac{1}{6})^4*(\frac{5}{6})^6=0,0543


Svar #2
09. maj 2021 af javannah5

#1

a)

P=\binom{10}{4}*(\frac{1}{6})^4*(\frac{5}{6})^6=0,0543

Jeg forstår ikke helt hvad du har gjort.

Kan du måske prøve at sætte nogle ord på det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2021 af peter lind

Det er binomialformlen med n = 10. brug dit CAS værktøj. se evt. din formelsamling side 41 formel 252


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2021 af janhaa

#2
#1

a)

P=\binom{10}{4}*(\frac{1}{6})^4*(\frac{5}{6})^6=0,0543

Jeg forstår ikke helt hvad du har gjort.

Kan du måske prøve at sætte nogle ord på det?

Bin(n, p) = Bin(10, 1/6)

Så CAS.


Svar #5
09. maj 2021 af javannah5

Jeg vil stadig have en forklaring på hvad der er blevet gjort trin for trin 

hvad er fremgangsmåden? hvorfor har han gjort som han har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2021 af janhaa

#5

Jeg vil stadig have en forklaring på hvad der er blevet gjort trin for trin 

hvad er fremgangsmåden? hvorfor har han gjort som han har gjort?

funny you.... it's your job...your homework..


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2021 af PeterValberg

#0 Du kan med fordel se video nr. 6, 7, 8. 9 og 10 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2021 af AMelev

                             
I alle 3 tilfælde er n = 10

A: Succes: 5'er, Fiasko: Ikke 5'er, p = P(5'er) = 1/6
X = Antal 5'ere, X ~ b(10,1/6)
P(A) = P(X = 4)

B: Succes: øjental højst 2, dvs. 1 eller 2, Fiasko: øjental over 2, p = P(1'er eller 2'er) = 2/6 = 1/3
X = Antal "1 eller 2", X ~ b(10,1/3)
P(B) = P(X = 6)

C: Succes: 6'er, Fiasko: Ikke 6'er, = P(6'er) = 1/6
X = Antal 6'ere, X ~ b(10,1/6)
P(C) = P(X = 0)


Skriv et svar til: Sandsynlighed for hændelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.