Fysik

Fysik C rapport opgave

10. maj 2021 af 94Amalie - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kender formlerne til beregning af det manglende? :) 

Altså θ og bølgelængden (med de oplysninger jeg har).


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Lidt trigonometri giver at

tanΘ = S/a

og gitterligningen giver

d*sinΘn = nλ

Første kolonne giver så

tanΘ = 0,099m/1,5m  <=>

Θ = 3,8o

og vi finder så

λ = d*sinΘn/n

λ = 1,0*10-5m*sin(3,8o)/1 = 6,6*10-7m

Gør på samme måde med de tre andre kolonner, og tag så gennemsnittet af de fire beregnede λ-værdier.


Svar #2
10. maj 2021 af 94Amalie

Amen det er perfekt. TUSIND tak Sveppalyf!


Skriv et svar til: Fysik C rapport opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.