Matematik

Hjælp!!! Tangens for hver katete

12. maj 2021 af africanbabe - Niveau: B-niveau

Hvordan finder man tangans for hver katete i en retvinklede trekanter?har vedhæft et fil af trekanten, tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige billedet, det gør det lidt nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2021 af PeterValberg

Hvad er det helt præcist, du spørger om hjælp til?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2021 af mathon

                            \begin{array}{llllll}&& \frac{1}{\tan(\theta_1)}=\frac{d+x}{h}\\\\&& \frac{1}{\tan(\theta_2)}=\frac{x}{h}\\\\&& \frac{1}{\tan(\theta_1)}-\frac{1}{\tan(\theta_2)}=\frac{d+x-x}{h}=\frac{d}{h}\\\\\\&& \frac{\tan(\theta_2)-\tan(\theta_1)}{\tan(\theta_2)\cdot\tan(\theta_1) }=\frac{d}{h}\\\\\\&& h=\frac{\tan(\theta_2)-\tan(\theta_1)}{\tan(\theta_2)\cdot\tan(\theta_1) }\cdot d \end{array}


Svar #4
12. maj 2021 af africanbabe

@peter Valberg jeg vil gerne have hjælp til hvordan man bestemmer tangens for hver katete. Jeg kender reglen der siger den modstående katete dividere med den hosliggende katete, men hvordan kan jeg finde tangens for de to vinkler i den retvinklede trekant?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2021 af mathon

               \begin{array}{llllll} \mathbf{\#4}\\ && \tan(\theta_1)=\frac{h}{d+x}\\\\&& \tan(\theta_2)=\frac{h}{x} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2021 af mathon

\begin{array}{lllll} \textbf{SORRY! Peter}\\& h=\frac{\tan\left ( \theta_2 \right )\cdot\tan\left ( \theta_1 \right ) }{\tan\left ( \theta_2 \right )-\tan\left ( \theta_1 \right )}\cdot d \end{array}


Svar #7
12. maj 2021 af africanbabe

Hvor kommer x fra? Er det et vinkle eller katete?

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2021 af janhaa

#7 Hvor kommer x fra? Er det et vinkle eller katete?

katet ved siden av d (til høyre) 


Svar #9
12. maj 2021 af africanbabe

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2021 af mathon

I den retvinklede trekant, hvori \theta_2 er en vinkel,
er h og x kateter.


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2021 af PeterValberg

#7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Hjælp!!! Tangens for hver katete

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.