Matematik

Aflede funktion + tangent ligning

13. maj 2021 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Halløjsa. 

Nogle der har et svar på hvordan vedlagte opgave løses?

På forhånd tak. 

Vedhæftet fil: 2.D1.27.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2021 af mathon

               \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& f(x)=e^x+x^2-5\\\\&& f{\, }'(x)=e^x+2x\\\\\\&& f(1)=e^1+1^2-5=e-4\\\\&& f{\, }'(1)=e^1+2\cdot 1=e+2\\\\\\\textbf{b)}\\& \textup{tangentligning}\\& \textup{i }(1,e-4)\textup{:}\\&& y=f{\, }'(1)\cdot \left ( x-1 \right )+f(1)\\\\&& y=(e+2)\cdot (x-1)+e+2\\\\&& y=(e+2)x-(e+2)+(e+2)\\\\&& y=(e+2)x \end{array}


Svar #3
13. maj 2021 af Mojito101

Tusinde tak!


Skriv et svar til: Aflede funktion + tangent ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.