Kemi

PH-Værdi

17. maj 2021 af Marcus30 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Hvad er pH-værdien i opløsningen af 0,1 M Ca(OH)2 -2 er nedsænket-?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2021 af mathon

\begin{array}{lllll} \textup{ved 25} \degree C\textup{:}\\& pH=14+\log(\left [ OH^- \right ]/M)=14+\log(2\cdot 0.1)=13.3 \end{array}


Svar #2
17. maj 2021 af Marcus30 (Slettet)

mange taak!


Svar #3
17. maj 2021 af Marcus30 (Slettet)

Udregn [H3O+] i opløsningen.

3 er nedsænket og + er opløftet


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2021 af mathon

               \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}\;M=10^{-13.3}=5.01\cdot 10^{-14}\;M


Skriv et svar til: PH-Værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.