Kemi

Redoxreaktioner

17. maj 2021 af Marcus30 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Cu(s) + NO3-(aq) --> Cu2+(aq) + NO(g) 

1. Angiv hvad der bliver oxideret og reduceret i reaktionen.

2. Afstem redoxreaktionen ved følgende trin herunder:

a. Opskriv oxidationstal samt ændring i oxidationstal for de relevante atomer.

b. Indsæt koefficienter i reaktionsskemaet (elektronregnskabet afstemmes)

c. Afstem ladninger

d. Afstem oxygen

c. Tjek at der er samme antal hydrogenatomer på venstre og højre side af reaktionspilen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2021 af Moderatoren

Start med opgave 1 og skriv dine problemer med den. Så kan hjælperne hjælpe dig.


Svar #2
17. maj 2021 af Marcus30 (Slettet)

så bare tage den første opgave..


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

Jeg kan hjælpe dig i gang

Cu bliver oxideret , går fra oxidationstrin 0 til oxidationstrin +2

N bliver reduceret går fra oxidationstrin +5 til oxidationstrin +3 


Svar #4
17. maj 2021 af Marcus30 (Slettet)

mange taak!

Også det andet spørgsmål??


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

#4

mange taak!

Også den andet spørgsmål??

                 Prøv selv i første omgang. Det lærer du mest af. Hvis ikke du kan finde ud af det,

                kan give dig løsningen


Svar #6
17. maj 2021 af Marcus30 (Slettet)

jeg har prøvet, kan ikke helt finde ud af den..


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

3 Cu + 2 NO3- + 8 H+→ 3 Cu2+ + 2 NO + 4 H2O

Tjek selv om reaktionen er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. maj 2021 af mathon

\begin{array}{llllll}&& \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Cu}\,_{\textit{(s)}}\;+\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{N}{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}} \longrightarrow\; \overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Cu}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{N}O\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\small \begin{array}{llllll}&& \begin{array}{lccc}\\ \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Cu&2&&3\\ N&&3&2 \end{array} \end{array}

\small \begin{array}{llllll}&& \textup{afstemning af op- og nedgange:} \end{array}

\begin{array}{llllll}&& 3\,Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\; 2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}} \longrightarrow\; 3\,Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\; +\; 2\,NO\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\small \begin{array}{llllll}&&\textup{afstemning af ladning:} \end{array}

\begin{array}{llllll}&& 3\,Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\; 2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H^+\,_{\textit{(aq)}} \;\longrightarrow\; 3\,Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\; +\; 2\,NO\,_{\textit{(g)}} \\\\ \end{array}

\small \begin{array}{llllll}&& \textup{afstemning af oxygen:} \end{array}

\begin{array}{llllll}&& 3\,Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\; 2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H^+\,_{\textit{(aq)}} \;\longrightarrow\; 3\,Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\; +\; 2\,NO\,_{\textit{(g)}} \;+\;4\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \begin{array}{llllll}&& \textup{hydrogen stemmer} \end{array}


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.