Fysik

Fysik ballon opgave

19. maj 2021 af acezed12 - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til opgave 2 og 3 i den vedhæftede fil, jeg har en ide om at jeg skal bruge opdrifts formlen, men jeg har dog ikke nogen væske som min ballon er nede i og derfor forstår jeg ikke hvordan jeg skal bruge formlen.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Ballon(1).docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige din vedhæftede opgave som billede, det gør
det noget nemmere at hjælpe dig, - det er nemlig ikke alle, der har Word

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #2
19. maj 2021 af acezed12

okay mange tak det husker jeg til næste gang


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\& \textup{Opdrift:}\\&&F_{op}=&\frac{p\cdot V_{\textup{fortr\ae ngt}}}{R\cdot T}\cdot M\cdot g=\\\\&&& \frac{\left (1.04\;bar \right )\cdot \left ( 28\;L \right )}{\left ( 0.0831446\;\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+22)\;K \right )}\cdot \left ( 0.0288\;\frac{kg}{mol} \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )= \\\\&&& 0.335597\;N\\\\\\ \textbf{c)}\\& \textup{Tyngdekraft:}\\&& F_t=&\left (\frac{\left (1.10\;bar \right )\cdot \left ( 28\;L \right )}{\left ( 0.0831446\;(\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+22)\;K \right )}\cdot \left ( 0.00426\;\frac{kg}{mol} \right )+0.0084\;kg \right ) \cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )=\\\\&&& 0.052504\;N\\\\\\& \textup{Sv\ae vning:}\\&&& m_{l\o ft}\cdot g+F_t=F_{op}\\\\&&& m_{l\o ft}=\frac{F_{op}-F_t}{g}=\frac{0.335597\;N-0.052504\;N}{9.82\;\frac{N}{kg}}=0.028828\;kg=28.8\;g \end{array}


Svar #4
21. maj 2021 af acezed12

mange tak skal du have, sætter stor pris på det


Skriv et svar til: Fysik ballon opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.