Kemi

KemiC

24. maj 2021 af Peterhjortj - Niveau: C-niveau

Hej SP,

Kan i hjælpe med denne opgave?

1. Vi afvejer 36,7 g natrium. Hvor meget fylder det, når ρ(Na)=0,971g/cm3?
2. Na reagerer med vand i følgende reaktion: 2Na(s) + 2H2O --> 2Na+(aq) + 2 OH- (aq) + H2(g)
3. Hvor mange g hydrogen dannes der ved reaktionen?
4. Hvor mange L fylder det dannede hydrogen ved 22 grader og 1,0 bar?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2021 af mathon

     \small \begin{array}{lllllll} \textbf{1.}\\& V_{Na}=\frac{m}{\rho }=\frac{36.7\;g}{0.971\;\frac{g}{cm^3}}=37.80\;cm^3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{lllllllll} \textbf{2.}\\&& \underset{45.98\;g}{\underbrace{2 \,Na\,_{\textit{(s)}}}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;2\,Na^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\underset{2.016\;g}{\underbrace{H_2\,_{\textit{(g)}}}}\\&& \quad\! \! \! \! 36.7\;g&\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! x\\\\&& \frac{x}{2.016\;g}=\frac{36.7}{45.98}\\\\&& x=\frac{36.7}{45.98}\cdot \left ( 2.016\;g \right )=1.61\;g\;H_2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2021 af mathon

     \small \small \small \small \begin{array}{lllllllll} \textbf{4.}\\&& V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\frac{m}{M}\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\frac{1.61\;g}{2.016\;\frac{g}{mol}}\cdot \left ( 0.0831\;\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+22)\;K \right )}{1.0\;bar}=19.6\;L \end{array}


Skriv et svar til: KemiC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.