Kemi

Forbrænding

24. maj 2021 af Peterhjortj - Niveau: C-niveau

Kan i hjælpe med denne opgave, jeg har svært ved at gennemskue?

C7H16 forbrændes fuldstændigt. Hvor mange g heptan skal der bruges til 12,0g dioxygen for at der er ækvivalente mængder?

Kan forstå at ligningen skal afstemmes for reaktionen med O2 og dannelsen af CO2 og H2O og at beregningerne derfra kan begynde - men rent praktisk?? - håber der er en der kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

C7H16 + 11 O2 → 7 CO2 +. 8 H2O

Molvægt C7H16 = 100,21 gram / Mol

Molvægt O2 = 32,0 gram / Mol

12 ,0 gram O2 ækvivalerer med ( 12,0 · 100,21) / ( 11 · 32,0) = 3,416 gram C7H16


Skriv et svar til: Forbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.