Matematik

Bestem P(X=2)

26. maj 2021 af helpn - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe mig med den her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2021 af Eksperimentalfysikeren

Hvad er X?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2021 af PeterValberg

Jeg forestiller mig, at succes i denne sammenhæng er, at man trækker en rød kugle .... 

Jeg tænker, at du skal have gang i en binomialfordeling med antalsparameteren:  n = 5
og en basissandsynlighed for succes på:  p = 12/27
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2021 af AMelev

#0 Uklar opgaveformulering, men

Hvis du forrudsætter, at X = antal røde kugler, så gælder, at X ~ b(n,p), hvor n = 5 (antal gentagelser) og 
p = P(rød kugle) = 12/27.

I så tilfælde er P(X = 2) sandsynligheden for at trække netop 2 røde kugler.


Skriv et svar til: Bestem P(X=2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.