Matematik

Hjælp!

30. maj 2021 af EyMatematik - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe?

jeg kan ikke finde ud af at svar på den her Spørgsmål! 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #2
30. maj 2021 af EyMatematik

Der har vi kigget, men vi kunne ikke finde ud af det, hvis du kan gør det mere præsict vil det være lærkert :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2021 af celinaaa123

Vi er i tvil om hvad der er a og b ? iforhold til 2 meter og 3 meter?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2021 af ringstedLC

Pigen står i (0,0) og når op til (0,1).

Skyggen ligger fra (0,0) til (2,0).

Konstruer en linje l gennem (0,1) og (2,0), (pigens hoved og skyggens endepunkt).

Konstruer en linje py = 3 (Pæren sidder et eller andet sted på denne linje).

Bestem skæringen (x, 3) mellem l og p (Pærens placering).

Konstruer en vinkelret halvlinje på x-aksen gennem pæren.

Afstanden er strækningen fra dennes fodpunkt til der, hvor pigen står.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2021 af ringstedLC

#3: Det står jo i anden linje:

\begin{align*} \frac{a_1}{a_2}&=\frac{b_1}{b_2} \;,\;\text{hvor\,\textit{a}\,og\,\textit{b}\,er kateterne\,i\,de\,to\,trekanter}\\ \frac{\text{Afstand}+\text{Skyggens l\ae ngde}}{\text{Skyggens l\ae ngde}} &=\frac{\text{P\ae rens h\o jde}}{\text{Pigens h\o jde}} \\ \frac{afst+l_{S}}{l_{S}}&=\frac{h_{P\ae re}}{h_{Pige}} \\ afst&=\;? \end{align*}

Indsæt de kendte størrelser og beregn "afst".


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.