Matematik

Deling af tipsgevinst, Sigma 8, opgave 8168, Side 208 (Knud Leth Nissen m.fl)

31. maj 2021 af ca10 - Niveau: 8. klasse

Tre venner deler en tipsgevinst . Jørgen får dobbelt så meget som knud, der tilgengæld får 25 % mere end Søren, som får 80 kr. Før udbetalingen var der trukket 20 % af gevinsten til deres næste tipskuponer.

Hvor meget vandt de ?

Hvordan regner man det ud .

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2021 af janhaa

J = 2K

K = 1,25*S

S = 80

K = 100

J = 200

S(real) = 80/0,8 = 100 kr

K(real) = 100/0,8 = 125 kr

S(real) = 200/0,8 = 250 kr


Svar #2
01. juni 2021 af ca10

Jeg forstår ikke rigtig, hvordan du regner det ud på den måde.

Skal man ikke opstille en ligning.

på forhånd tak


Skriv et svar til: Deling af tipsgevinst, Sigma 8, opgave 8168, Side 208 (Knud Leth Nissen m.fl)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.