Matematik

Hvad er gennemsnittet af 10 og 2, hvis 10 vejer 2/3 og 2 vejer 1/3?

31. maj 2021 af IDKM - Niveau: C-niveau

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2021 af Hjælpmedmatgh

https://www.regneregler.dk/gennemsnit-ordbog


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2021 af AMelev

Det letteste er måske at fotstå, at ud af 30 har du 20 10'ere og 10 2'ere, så "det vejede gennemsnit" er 
\frac{20\cdot 10+10\cdot 2}{30}=\frac{22}{3}=7.3, men du kan også bare sige \frac{2}{3}\cdot 10+\frac{1}{3}\cdot 2=\frac{22}{3}=7.3, eller bare udnytte, at der er dobbelt så mange 10'ere som 2'ere, fx 2 10'ere og 1 2'er.


Skriv et svar til: Hvad er gennemsnittet af 10 og 2, hvis 10 vejer 2/3 og 2 vejer 1/3?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.