Kemi

Mængdeberegning

02. juni 2021 af matHTX2021 - Niveau: C-niveau

Se vedhæftningen. Jeg har svært ved at komme videre herfra.....


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& \underset{40.11\;g}{\underbrace{SiO_2\,_{\textit{(s)}}}}\;+\;\underset{24.022\;g}{\underbrace{2\,C\,_{\textit{(s)}}}}\:\longrightarrow \;SiC\,_{\textit{(s)}}\;+\;CO_2\,_{\textit{(g)}}\\ \textup{aktuelle masser:}&&75.2\;g\qquad \quad\, x\\\\&& \large \frac{x}{24.022\;g}=\frac{75.2}{40.11}\\\\&& x=\frac{75.2}{40.11}\cdot \left (24.022 \;g \right ) \end{array}


Svar #3
03. juni 2021 af matHTX2021

Hvordan får du 40.11 og 24.022?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2021 af mathon

Reaktionsforhold:
                                  SiO2 : C = 1 : 2


Svar #5
03. juni 2021 af matHTX2021

#4
Reaktiionsforhold:
                                  SiO2 : C = 1 : 2
Men er 40.11 så molarmassen?? Forstår ikke hvor den kommer fra?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2021 af mathon

Rettelse:
                   \small \small \small \begin{array}{llllll}&& \underset{60.08\;g}{\underbrace{SiO_2\,_{\textit{(s)}}}}\;+\;\underset{24.022\;g}{\underbrace{2\,C\,_{\textit{(s)}}}}\:\longrightarrow \;SiC\,_{\textit{(s)}}\;+\;CO_2\,_{\textit{(g)}}\\ \textup{aktuelle masser:}&&75.2\;g\qquad \quad\, x\\\\&& \large \frac{x}{24.022\;g}=\frac{75.2}{60.08}\\\\&& x=\frac{75.2}{60.08}\cdot \left (24.022 \;g \right ) \end{array}
                                                       


Svar #7
03. juni 2021 af matHTX2021

#6

Rettelse:
                   \small \small \small \begin{array}{llllll}&& \underset{60.08\;g}{\underbrace{SiO_2\,_{\textit{(s)}}}}\;+\;\underset{24.022\;g}{\underbrace{2\,C\,_{\textit{(s)}}}}\:\longrightarrow \;SiC\,_{\textit{(s)}}\;+\;CO_2\,_{\textit{(g)}}\\ \textup{aktuelle masser:}&&75.2\;g\qquad \quad\, x\\\\&& \large \frac{x}{24.022\;g}=\frac{75.2}{60.08}\\\\&& x=\frac{75.2}{60.08}\cdot \left (24.022 \;g \right ) \end{array}
                                                       

Tak for hjælpen, nu kan jeg se det :)


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.